Hoe kan je goedkoop lenen

Hoe kan je goedkoop lenen?

Of je nu kortstondig een klein bedrag nodig hebt of juist voor langere tijd een grote lening aan wil vragen, iedere lener zit met die ene vraag: ‘Hoe kan ik goedkoop lenen?’

Er zijn heel veel verschillende manieren waarop je geld kan lenen, en er zijn nog meer verschillende vormen van leningen. Het is dan ook logisch dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij een aantal dingen op een rijtje gezet die jij moet weten over goedkoop lenen.

Wil je goedkoop lenen, kies de juiste soort lening!

Er zijn twee belangrijke factoren waar je aan moet denken bij het lenen van geld, vooral als je goedkoop lenen wilt. Ten eerste is de hoeveelheid die je leent belangrijk. Een groter bedrag lenen kan andere voorwaarden hebben dan het lenen van een klein bedrag. Vooral wanneer je goedkoop lenen wil maakt dit uit. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de termijn waarop je wilt lenen.

Korte leningen zijn vaak goedkoper omdat je geen opstapelende rente hebt, maar de rente zelf kan veel hoger zijn. Denk bijvoorbeeld aan minileningen. Dit zijn leningen van enkele honderden euro’s die je in een korte tijd terugbetaald. Dit is dus een klein bedrag voor een korte tijd. De rente hiervoor is dan ook hoog, soms wel 35%. Op bijvoorbeeld 100 euro komt dit na een maand uit op 135 euro. Betaal je dit binnen een maand terug, dan ben je echter goedkoper uit dan bij een 100 euro lening met 14% rente over 3 maanden. In dat geval ben je namelijk bijna 150 euro kwijt in totaal. Hoe korter je leent hoe goedkoper het is. Dit is een goede vuistregel als je goedkoop lenen wilt.

Goorlopend krediet of een persoonlijke lening?

Vaak heb je de optie om geld te lenen als doorlopend krediet, of als persoonlijke lening. Bij een persoonlijk lening krijg je het gehele bedrag direct, dit is handig bij een grote aankoop. Doorlopend krediet is een lening waarbij je wanneer nodig geld op kan nemen. Vervolgens kan je dit ook aflossen wanneer je wilt. Alhoewel het exacte percentage verschilt per aanbieder kan je vaak goedkoop lenen met een persoonlijke lening. Het rentepercentage ligt iets lager dan dat bij een doorlopend krediet.

Goedkoopste persoonlijke lening